17. 06. 2015.

INTERVJU : Stvarne cure Vol.7 - Amela Bešić


Hello,my fashionable people! 

Dugo me nije bilo sa novim postovima, a pogotovu s ovom rubrikom, koja je naišla na jako  pozitivne kritike, još od prvog izdanja. Poslednji intervju sam radila sa divnom Arnelom, prije skoro 2 godine  i mislila sam da će biti i poslednji, budući da jako malo postujem u zadnjih godinu dana. Ali, prije par dana, kao da me nešto prosvijetlilo, samo se upalila lampica u glavi i palo mi je na pamet nekoliko predivnih, mladih, stylish ljudi, koji će biti idealni sagovornici za ovu moju rubriku (neću obećavati nove postove, jer sam već par puta slagala...shame on me).

Danas je moja sagovornica i gošća na blogu sedamnaestogodišnja gimnazijalka, moja sugradjanka,  koje se sjećam još iz njenog najranijeg djetinjstva. Pamtim je po preslatkim haljinicama i širokom osmijehu. Danas je prava zaljubljenica u modu. Ona je Amela Bešić i moda je njena velika ljubav. Za sebe kaže : " Volim lijepe krojeve, zanimljive detalje, ali najbitnije mi je da se ugodno osjećam u odjeći koju nosim. Veseli me smišljanje kombinacija i prelistavanje modnih časopisa. Smatram da svaka cura treba da vodi računa o tome kako izgleda, za svaku priliku da ima neki outfit i da uvijek privlači pažnju gdje god da se pojavi, ipak smo mi ljepša polovina. :)"





O čemu smo nas dvije čavrljale, pročitajte u nastavku...



FTWD: Koliko ti je važna moda i to kako si obučena u datoj situaciji?

AMELA : Moda mi je važna, naravno. Uvijek mi je važno kako sam obučena, nikad nisam razumjela one ljude koji kažu da im je svejedno kako su obučeni. Moj stil zavisi isključivo od mog raspoloženja. Takodjer, on zavisi i od mojih obaveza koje imam tog dana. Ako idem u školu, jeans, majica i patike su, najčešće, moj izbor. Ako je u pitanju izlazak u grad, tu su haljinica, štikle, full make up. Uvijek utiče na moje raspoloženje, ako sam obučena baš onako kako ja volim i kako sam sve zamislila, ljepše se osjećam i ne skidam osmijeh sa lica, ako ne, to je izgubljen dan.

FTWD : Kako izgleda jedna tvoja kombinacija "5 do 12", odnosno kad te uhvati tipični ženski sindrom "ne znam šta da obučem"?

AMELA : Kada "ne znam sta da obučem" počnem da ludim, čak mi "ohladi" sve i najradije bih ostala u kući, ali ipak nešto skontam. :) Odlučim se za jeans, neku košulju ili basic majicu, uz koju bi stavila neki nakit. Veoma volim patike, pa su one moj izbor u ovakvim situacijama. Još šminka na lice i spremna sam.



FTWD : Šta je ovog ljeta must have u tvom ormaru ?

AMELA : To je svakako maxi haljina, smatram da je svaka cura treba imati u ormaru, bar jednu.

FTWD : Gdje najviše shopinguješ i koje su ti omiljene modne marke? Da li se kod nas može pronaći atraktivna, kvalitetna i pristupačna garderoba ili i ti, kao i mnogi drugi, posežeš za shoping putovanjima ili online shopingom?

AMELA : Na našu žalost, nemamo puno izbora, što se tiče prodavnica, bar ne onih koje ja volim. Kada negdje odem iskoristim priliku da kupim što više stvari, Sarajevo je grad sa najboljim radnjama kod nas, to je bar moje mišljenje. Shopingujem gdje stignem, kada na nesto "naletim", to kupujem odmah. Moram reći da je buvljak sjajna stvar i ne propuštam nijednu pijacu, uživam u tome i ne znam zašto je nekoga sramota da kaze da kupuje tamo, to je mjesto gdje nadjem sjajne stvari. Volim Zaru, majice, haljine, obuću,ma sve... posebno boyfriend pantalone, to nam je bar pristupačno. H&M je, takodjer, marka koja mi je draga. Nadam se da ću jednog dana u svojoj kolekciji imati Chanel torbe, Jimmy Choo cipele, haljinu Elie Saab itd. Za sada, zadovoljna sam sa ovim što imam.



FTWD : Odakle crpiš inspiraciju za odlične outfite koje nosiš?

AMELA : Inspiriše me sve što me okružuje, od ljudi koje vidim na ulici, do raznih blogova, filmova i muzike, pa do žena iz Hollywooda. Oblačim se isključivo po osjećaju. Mogu reći da svaki dan gledam razne blogove, no, ipak moram nešto ubaciti svoje, staviti neki svoj pečat.



FTWD : Mlada si i "furaš" stil koji je primjeren tvojim godinama. Šta misliš koliko će se tvoj stil transformisati u narednih, recimo, 10 godina?

AMELA : Mislim da će se skroz transformisati, da me neće privlačiti stvari koje me danas privlače. Mislim da ću za, recimo 10 godina, nositi stvari koje će tada bit primjerene mojim godinama. Nadam se da ću tada biti poslovna žena, da ću nositi elegantne pantalone, košulje, haljine do koljena i slično. Ipak treba napraviti neku razliku u odijevanju sa godinama koje nam dolaze. Svidja mi se stil Olivie Palermo.

FTWD : Koja modna dekada ti je omiljena, koja najviše odgovara tvom senzibilitetu?

AMELA : Žena kojoj se divim i koju poštujem je Coco Chanel, 1920-e su godine koje su meni omiljene, upravo zbog nje. Coco Chanel bila je nevjerojatna, modni dizajner i poslovna žena. Chanel je koristila mušku odjeću za inspiraciju, prva je obukla pantalone, skratila dužinu suknje. Defitinivno mi se ta dekada najviše dopada i voljela bih da sam mogla živjeti u tom periodu.

FTWD : .Da li imaš neka svoja nepisana pravila pri slaganju kombinacija?

AMELA : Kod mene pravila ne postoje, uvijek se sve može iskombinovati na neki način, za neku priliku. Ponekad me nerviraju cure kada kažu da se cipele i torba moraju slagati, e pa kod mene ne moraju, kod mene se slaže onako kako ja to iskombinujem. :)



FTWD : Koji ti je omiljeni komad garderobe i zašto?

AMELA : Little Black Dress, Zarina haljina koju sam obukla samo jednom, ali svaki put kada otvorim ormar, izmami mi osmijeh na lice. To mi je najdraža haljina, zato što je poklon od moje rodice, koja je veoma bitna za mene. Dobila sam je za rodjendan. Moram spomenuti dvije torbe: Moninu crnu, kožnu torbu koja savšeno paše u svim mojim kombinacijama, te smedju Moschino torbu.

FTWD : Koliko stila imaju djevojke na bh ulicama?

AMELA : Smatram da djevojke u našoj zemlji imaju stila. Kada odem u Sarajevo, Mostar, iznenadim se kada vidim djevojke na ulici, nose najnovije trendove, mada, teško je porediti modu u našim gradovima i onu u, npr. Londonu, Milanu i sl.



FTWD : Da li pratiš modne blogove i šta misliš, generalno, o modnom blogingu?

AMELA : Pratim modne blogove, najdraže blogerice su mi Sendi Skopljak, te Camila Coelho. Sa naših prostora je najpoznatija Tamara Kalinić, koja mi je veoma draga. Što se tiče blogova, to mi je super stvar, ne samo zbog odjeć i inspirativnih kombinacija, već i zbog ostalih stvari, kao što su npr. šminka, trening, hrana itd.

Hvala ovom ljupkom, mladom stvorenju, koje je uvijek zadovoljstvo sresti i analizirati njen outfit, na izdvojenom vremenu za moj blog.
Ameli želim još mnogo stylish kombinacija i ostarenje svih planova, one Jimmy Choo cipele i Saab-ove haljine. :)

Do čitanja,
Bisou, bisou...
Vaša D.

Broj komentara: 6:

  1. prelijepa je, i svidja mi se kako se oblaci :D hvala ti sto si nam je predstavila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala na lijepim rijecima, u amelino ime i nema na cemu :)

      Izbriši
  2. odlična je ideja objavljivati intervjue sa real curama. Moda tu zapravo zaista i živi, onaj celebrity svet je često reklama, marketing... :)

    http://sparklyget.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...