20. 06. 2015.

Her majesty : HAIR

Juče sam uradila ono što se kanim već duži vremenski period - drastično sam skratila kosu, pogotovu u odnosu na onu dužinu s kojom sam na većini slika na blogu. Imala sam jako dugačku kosu, prije par mjeseci sam je "prepolovila" i sad sam napokon došla do popularne lob dužine. I niko sretniji od mene. :) 
Ovako sad ugleda moja kosa :)

(slikano prednjom kamerom telefona)

U poslednjih godinu i po dana, moja kosa je preživjela mnogo transformacija i, ajmo to tako reći, mučenja. Sve je počelo pokušajem ombre pramenova u novembru 2013.godine, kada sam, kao i većina žena, poželjela promjenu nakon prekida dugogodišnje veze. Rekoh : "pokušajem ombre pramenova", jer nisam bila zadovoljna uradjenim, pa sam išla na popravku i onda je to bilo to. 
Sledeća, ovaj put drastična, promjena je bilo blajhanje moje duge kose za potrebe svjetskog frizerskog takmičenja, na kojem sam bila u ulozi modeal i o čemu ste više mogli čitati u ovom postu.
Mjesec dana svakodnevnog feniranja, tapiranja, četkanja, uvijanja, uticaja raznih preparata...mislila sam da će to biti to much za moju, ne mnogo, jaku i kvalitetnu kosu. Ali eto, nakon još 4 farbanja narandžastom bojom u nekih 7 dana, pa vraćanje u smedju, pa ponovno blajhanje krajeva da bi  dobila svoj najvoljeniji ombre, moja kosa se pokazala izdržljivijom i žilavijom nego što sam ja ikada mislila da jeste. 
Mada, ruku na srce, da nije bila pod nadzorom najboljeg frizerskog tima ikada, vjerovatno bi iz svega ovoga izašla u mnogo lošijem stanju. Naime, vješte ruke mojih frizera iz Frizerskog salona Aida u Tuzli su učinila da moja kosa danas, posle svega što ju je "pregazilo" izgleda sasvim zdrava. Budući da sam provela mnooogo vremena u njihovom salonu, vidjela sam da rade prava pravcata čuda od kose, i što se tiče dizanja potpuno uništene kose iz mrtvih, do pravih malih umjetničkih djela od kose. Zato, ako ste iz Tuzle ili okoline i želite bilo kakvu promjenu, pravac Frizerski salon Aida, u starom tržnom centru na Slatini. Ako vam neko kaže da su skupi, vjerujte mi na riječ, svaka marka potrošena u tom salonu se isplati, do zadnjeg feninga. Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa mojim iskustvima, tu sam!

Moja hair-evolucija...

moja prirodna boja / pokušaj ombre-a / popravljena situacija i pravi ombre :) / izblajhana kosa / jako svijetla narandzasta boja, prvo farbanje u narandžasto / finalna bakarna nijansa, koja je i bila na takmičenju

tek prefarbana, jako pigmentirana, bakarna boja, u taaamno smedju i dobili smo boju sa lijeve fotke :) / "prepolovljena" dužina i ponovno uradjen ombre, ovako sam izgledala do prekuče :)

Šta vi kažete, koja faza mi je najbolje pristajala? Ja glasam za trenutnu! :)

*post nije sponzorisan,iznijela sam samo svoja iskustva i svoje mišljenje

Do čitanja,
Bisou, bisou...
Vaša D.

Broj komentara: 9:

  1. Slozila bih se sa tvojim vlastitim misljenjem i rekla da mi je trenutna najdraza. I boja i duzina su savrseni i divno ti idu uz lice. Lijepa si ii duga te kosa malko "zatvori"... meni je ovo vrh! :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo za hrabrost, ja imam jako dugu kosu koja je apsolutno zdrava i svako malo sam na ivici da je secnem u lob ali predomislim se... A tebi je prelepo ovako, zaista, dodje kao osvezenje... 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala mnogo ... obozavam promjene i pozdravljam sjecenje i tvoje kose u lob, narasce nova :) a uz to ovo je savrsena frizura i sto se tice odrzavanja :)

      Izbriši
  3. Unfortunately I don't speak your language but I've seen the pictures that you have taken and your hair are so cool! I love them :)

    xx Valentina || new post ||
    http://anotherearthpink.blogspot.it/2015/06/inaugurazione-wycon-roma.html

    OdgovoriIzbriši
  4. Ova frizura i boja su mi perfektne! Predobro ti stoji ...Bravoooo :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...