07. 08. 2013.

INTERVJU : Stvarne cure Vol.6 - Arnela Kamberović

Već dugo se niste družili sa mojim "Stvarnim curama".
 U poslednjem objavljenom intervjuu,moj sagovornik je bio super stylish dečko. Ako ste propustili intervju sa Maidom Hećimovićem,možete ga pročitati OVDJE.

Danas je pred vama novi intervju,sa mojom sugradjankom,koja trenutno živi u Stockholmu. Ona ima 20 godina i zove se Arnela Kamberović. Voli sve što je lijepo,iako je svjesna da je ljepota relativan pojam. :)

Kaže da maximalno uživa u životu i da se trudi iskoristiti svaki trenutak na najbolji mogući način. Ona je uvijek nasmijana i vesela (ja je se i ne sjećam u drugačijem izdanju:) ),ali i jaaaaako stylish cura. Jaaako često me oduševi kad je sretnem na ulici,da me tjera da se okrećem za njom i "proučavam" svaki detalj njenog outfita.:)


Pročavrljala sam s Arnelom o modi,stilu,trendovima,ali i sličnostima i razlikama mode na bh ulicama i na ulicama njenog novog grada,Stockoholma.

FTWD : Odakle crpiš inspiraciju za odlične outfite?

ARNELA : Prije svega, hvala na ovom "odlične outfite". :)
 E sad.. ma cijedim  draga Daco, sunce, kišu, snijeg, prijatelje, porodicu, ljubavnike, simpatije... Sve ono što me čini sretnom, pa i tužnom, to me i oblači. 


FTWD : Šta za tebe predstavljaju moda i stil?

ARNELA : Moda je nešto što nam nametnu mediji, i nisam moderna.. A stil..ehh to nema svako, to ne možemo kupiti, kopirati, sa time se radjamo ili ako se malo potrudimo steknemo ga, pak,  s godinama. Ja prva nisam stilski kompletna licnost :))(ali jos sam i mlada :P )


FTWD  Kako bi opisala svoj stil?

ARNELA : Upali tv i pogledaj vremensku prognozu za ovu godinu, e takva sam ti ista i ja. :)


FTWD : Da li imaš neka pravila u odijevanju i koja?

ARNELA : Pa imam neka, moja mala sitna pravila :)) Ako imam neku speŠl priliku, prvo ću kupiti cipele, pa onda sve ostalo, ili ću, pak, kupiti prvo neku ogrlicu. Naopaka sam malo po tom pitanju. :) Ali priznajem, u većini slučajeva prvo skontam koje ću cipele obuti, pa onda se obučem. I držim se tog nekog ustogljenog pravila prije nego što izadjem iz kuće, pogledam se u ogledalo, jer ono mi kaže nekad da imam previše gluposti na sebi... Sve što mi bode oči skinem.... :))


Neke od Arnelinih omiljenih cipela...:)

FTWD : Gdje najviše shopingujes? Koji su ti omiljeni brendovi i kreatori?

ARNELA : Najviše kupujem, ovdje u Stockholmu, i to traje već neko duže vrijeme, čak i kada nisam ovdje živjela, dolazila sam na sezonska sniženja ( obožavam ih) :)). 
Ma nemam ti ja baš omiljene brendove, imam one na koje sam primorana. Npr., u Zari uzimam uvijek pantole, jer oni imaju male brojeve i jedine su koje mi moguš( sta ću, Bože kad sam mršavica:)). Što se farmerica tiče - Diesel, isto tako samo zbog broja.
Aaaa sad ovo malo "džet set "...:) imam dvije LV torbe koje sam dobila na poklon i  jednu Marc Jacobs. :)))) A ovo ostalo su DKNY, G-star, Mango, Linedx, H&M i još neki brendovi, da baš sve ne odajem :P. Slagala bih da kažem da mi je svejedeno da li je kvalitet ili nije, tako da u većini slučajeva gledam na to... 
A kada smo kod kretaora, jako mi se svidja ovaj novokomponavani, Michael Kors, i planiram da si uskoro poklonim nj neku torbu. Da se razumijemo nadjem ja sebi svašta i na pijaku :) i u nekim kako ih zovem šklj trgovinama :))  Što se tiče second hand, ne znam baš, nisam baš veliki fan. :)


FTWD : Uporedi nam ponudu brendova kod nas i u Švedskoj i cijene?

ARNELA : Kod nas na Tuzlanskom kantonu ?? :O Kod nas, dacu sebi za pravo da kažem, nisu zdravi što se tiče cijena. A što se tiče Švedske, koliko para toliko i muzike :)) 


FTWDOmiljeni komad garderobe i zašto?

ARNELA : Bijela košulja!!! Kad god nemam šta da obučem, tu je ona :)) Ma gdje god da kreneš...



FTWD Kako izgleda jedna tvoja kombinacija "5 do 12",odnosno kad te uhvati tipični ženski sindrom "ne znam šta da obučem"?

ARNELA : Pantole, košulja, štikle, sat :)) I naravno osmijeh <3 :D


FTWD Šta misliš o modnoj sceni u BiH? 

ARNELA : Uhh šta sve ne mislim... Bosnake k'o Bosnake, ma nema nas ljepših :))) Medjutim, Saša Popović svoje je ideje predstvljao iz dana u dan djevojkama,općenito, na Balkanu, i nažalost mnogo je njih koje su oduševljene njegovim manekenkama iz la GRAND PARADE.  Daleko od toga da ja sebi nikad nisam dozvolila da obučem nešto slično.Još  jednom kažem nešto slično :) Ali ta manjina "izvolTe" ne može promjeniti ono kada prodjes bosansko-hercegovačkim ulicama.. aaaaa meraka za oči :)) Što znači da, hudi mi, kako od ništa pravimo nešto, i Pariz treba da nam zavidi. :)


FTWDMožeš li uporediti modu na bh ulicama i na ulicama Stockholma?  

ARNELA : Ma ne mogu nikako!!!! Kada prodjes Stockholmom u subotu navečer, nema toga ko ne primjeti djevojku sa Balkana :)) " Sredjene, mirisne, poput ruže tek ubrane " :)
Ovo nisu moje riječi,već svakog drugog švedjanina :)))


FTWDDa li pratiš modne blogove i šta misliš,koliko su bitni za modnu scenu? 

ARNELA : Iskreno, u zadnje vrijeme malo, kao nešto, i pročitam, i mogu ti reći da mi se mnogo svidja šta djevojke rade. ( Da pohvalim prije svega tebe i Sandru). A sada koliko su bitni ,iskreno, ne znam... tek treba da se vidi. Ali smatarm da će te se vi, drage blogerice, potruditi da zasjenite modu koju nameće našim prekrasnim djevojčicama GRAND PARADA :)).



Veliko HVALA mojoj dragoj Arneli. Šaljem joj najveći poljubac na sjever Europe.

Da li vam se dopala iskrena i vesela Arnela? Njen stil??
Želim sve da znam,stoga...komentari su vaši :)

Do čitanja,
Bisou,bisou...
Vaša D.

4 komentara:

  1. Simpatična djevojka, kolekcija cipela je super, ne zna se koje su ljepše :D

    OdgovoriIzbriši
  2. P moj najdraži i najslađi, ma Arnela je ikona moja :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super intervju bas sam se i nasmijala nekim odgovorima :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...