21. 07. 2013.

Trapez jeans


Hlače sa trapez nogavicama,tzv.trapezice ili zvoncare, nosile su se krajem 70-ih i tokom 80-tih godina. Tada su ih nosili svi,i žene i muškarci, i mladji i stariji. Početkom 21.vijeka se ponovo vraćaju,više kao komad ženskog garderobera,mada ni muškarci ne ostaju imuni na njih. 
70-tih i 80-tih nisam živjela i ne mogu se ni sjećati kako je sve to izgledalo,ali početka ovog vijeka se jako dobro sjećam i znam da sam obožavala trapezice. Dobar dio osnovne škole i početak srednje je obilježila potraga za farmerkama sa što većim trapezom. I da,imala sam jedne sive i jedne tamno plave. Trapez je bio toliki da sam se komotno mogla zapetljati u nogavice.:) Nedavno sam pronašla ta dva para farmerki u potkrovlju (naravno,više ne stanem u njih,ali čuvam tako neke komade garderobe koje sam posebno voljela u nekom periodu svog života) i poželjela opet nositi takav model. Tu želju su podržale i mnoge streetstyle fotke na kojima djevojke nose baš takve farmerke. I onda sam tražila i tražila,ali nigdje ih nisam uspjela naći. Prvi (polu)uspješan pronalazak je bio u Alti na Fashionbloger.ba takmičenju,ali nisam uspjela uloviti svoj broj. I NAPOKON,prošle sedmice  u New Yorkeru su mi se nasmiješile sa police. Mom oduševljenju nije bilo i nema kraja. Moje su i obožaam ih otkako sam ih ugledala.  Ovo je prvi outfit u kojem ih imate priliku vidjeti,ali sam sigurna da će moje nove omiljene farmerke biti čest gost na mom blogu.

Da li vi spadate u kategoriju ljudi koji mrze ili onih koji obožavaju ovaj model farmerki,jer sumnjam da je iko ravnodušan :)?








Majica - Colors of  the World (via Haris Export)
Farmerke - New Yorker
Sandale - Retro shoes
Torba - vintage
Ogrlica -  eFoxCity
Prstenje - H&M




Do čitanja,
Bisou,bisou...
Vaša D.

Broj komentara: 8:

  1. aj i ja volim trapez super ti stoje stvarno imas fino dupence :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Super mi je ova kombinacija boja, i jeans ti odlicno pristaje. Ja i nisam bas ljubitelj hlaca i jeansa, ali ima dana kada ih pozelim, i sad si me podsjetila na jedne koje kao skolarka nisam skidala :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. cipelice <3


    xox
    bloisfashion.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam neki ljubitelj trapeza, ali ti si ovo sve odlično iskombinovala. Sve pohvale!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...