08. 02. 2013.

Intervju : Stvarne cure Vol.4 - DŽENANA KURTIĆ

Djevojka koju sam izabrala za četvrtu Stvarnu curu jeste moja plavokosa sugradjanka,Dženana Kurtić. Ima 21 godinu i studentica je Pravnog fakulteta u Tuzli. Kaže da voli slatkiše (a vidjećete da je i sama jedan slatkiš:)), niti jedan dan ne može zamisliti bez kojekakvih slastica. Dženana voli ljude koji je nasmijavaju,pa se samim tim,nameće i da voli da se smije,kaže,najviše od svega. I da,ima divan osmijeh :).
Ova dvadesetjednogodišnjakinja ima fobiju od insekata. (realno,malo ko ih i voli:))


Kao i sa prethodne tri Stvarne cure,pričala sam na temu mode i oblačenja,trendova,stila itd. Evo šta sam je pitala i šta mi je ona odgovorila...


FTWD : Koliko ti u životu znači moda i da uvijek budeš lijepo obučena i skockana?
DŽENANA : Naravno da mi  mnogo znači da uvijek budem lijepo obučena, čista i uredna. 
Što se tiče mode, ona je način odijevanja ljudi koji je prolazan,a mi je prihvatamo zbog njezine ljepote i prikladnosti, ali trebamo paziti da ne izgubimo svoj osobni stil u širokom rasponu trendova koje nam modni svijet plasira.


FTWD : Šta za tebe predstavlja stil?
DŽENANA : Sve djevojke su različite i ne žele izgledati isto kao druge.Kada iz svog ormara s malo mašte i dosjetljivosti pronalazimo nove kombinacije i slažemo ih u maštovite kombinacije,po meni predstavlja osobni stil. U biti je glavno da ne oponašamo druge, jer ono što njih čini lijepima i elegantnima ne znači da ce pristajati i vama. 
Upoznajte svoje tijelo, odaberite svoj stil - i bit ćete uvijek u modi.

 FTWD : Kako bi opisala svoj stil,odakle crpiš inspiraciju za odlične outfite?
DŽENANA : Nemam neku posebnu inspiraciju, većina mojih outfita zavisi od prigode za koju se spremam i  od mog trenutačnog raspoloženja. Volim vesele boje i zbog toga je moj ormar veoma šarenolik, i s'toga me nikada ne možete vidjeti u jednom tonu. Uvijek na sebi moram imati upečatljivi detalj.


 FTWD : Kako izgleda tvoja kombinacija kad "nemaš šta da obučeš"?
DŽENANA : Vrlo čest je slučaj kada kažem " nemam šta da obučem", na šta se moja mama grohotom nasmije.:) Izgleda da sam prokleta po to pitanju, koliko god da odjeće kupujem nikada mi nije dosta. Kombinacija najčešće zavisi od prilike gdje idem. U hladnije doba najčešće su to farmerice, džemperčić, čizmice ravne ili sa punom petom, kaput i naravno šal koji je moj neizostavni detalj. A u toplije doba tu su suknjice ili šorcevi, bluzice, neke balerinke ili rimljanke, od detalja,tu su nakit i torbice, koje moram imati u svakoj boji. 
FTWD : Ko su po tebi ikone stila i, takoreći, tvoji uzori, kada je u pitanju stil? 
DŽENANA : Po meni, najveća modna ikona svih vremena je,definitivno,Audrey Hepburn. Očarala je mene, a vjerovatno i druge žene svojom osobenošću i širokim osmijehom. Njezin nepogrešiv stil odijevanja ostao je zapamćen po haljinama A kroja, uskim crnim hlačama i svevremenskim crnim balerinkama koje je Audrey obožavala. 
Moram podijeliti sa vama njen, meni najdraži citat : "Vjerujem u ružičasto. Vjerujem da smijeh najbolje izgara kalorije. Vjerujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Vjerujem da treba  biti snažan kada sve krene naopako. Vjerujem da su sretne djevojke najljepše djevojke. Vjerujem da je sutra novi dan i vjerujem u čuda."

FTWD : Omiljeni ovosezonski trendovi? Da li si već snimila neke trendove za predstojeću sezonu,kojima se raduješ?
 
DŽENANA : Prilikom kupovine biram odjeću koja ne mora biti u trendu, već koja mi se na prvi pogled dopadne i koja je  udobna za mene,fizički i emotivno, tako da nisam snimila neke nove trendove za predstojeću sezonu.
 FTWD : Omiljeni komad garderobe?
DŽENANA : Definitivno bih izdvojila crni blejzer,koji sam dobila na poklon od,meni,drage osobe prije dvije godine. Praktičan i jednostavan, predstavlja jedan od najboljih komada odjeće,jer se može uklopiti u skoro svaku kombinaciju. Faktički ga nisam skidala :) .

FTWD : Da li za sebe možeš reći da si šopingholičarka i ako da,zašto?
DŽENANA : Već sam rekla, koliko god da odjeće imam,nikada mi nije dosta. Zadnje pare iz novčanika uvijek potrošim na garderobu i nikada ne žalim za tim. Uživam kada nešto kupujem, i nikada nemam striktno određeno vrijeme za kupovinu, kod mene je to uvijek moguće. 

FTWD : Gdje naviše voliš da kupuješ i koji su ti omiljeni brendovi?
DŽENANA : Mjesto na kojem najviše volim kupovati je definitivno " naš buvljak" (o kojem si već pisala). Tu nalazim dosta dobrih, kvalitetnih i većinom unikatnih stvari po veoma niskoj cijeni. Tu je i  Azel France, mislim da mi je ormar preplavljen Zarinom odjećom.Nemam neke omiljene brendove, većina stvari mi je različitih marki, ali najčeše tu spada Zara, H&M, AMISU... S obzirom da nemamo baš nekog izbora za dobru kupovinu,a po prihvatljivim cijenama za naš standard, počela sam razmišljati i o online kupovini tako da ćuse upustiti i u te vode.


FTWD : Koliko stila imaju djevojke na bh ulicama?
DŽENANA : Na našim ulicama ima dosta djevojaka koje izgledaju isto ili barem slično. Mislim da je najveći krivac tome mali izbor kupovine,ali i također njihov,još ne izgrađen stil. Naravno, ima dosta djevojaka koje se izdvajaju svojom originalnošću i posebnošću u odijevanju.

FTWD : Da li pratiš modne blogove?
DŽENANA : Ne toliko često, ali kada sam u prilici rado pogledam.Većinom su to blogovi  naših  bh djevojaka, među kojima bih izdvojila tvoj, tj. FTWD  i S in the wonderland. Također preporučila bih Zorannah's Fashion Corner,blog djevojke iz Beograda, čiji stil oblačenja mi se veoma sviđa.
Mislim da su blogovi,u suštini,veoma dobra stvar, mjesto gdje djevojke imaju priliku prikazati svoj mali modni svijet i upoznati nas sa svojim stilom.


Mnogo hvala Dženani na izdvojenom vremenu, za naš mali modni razgovor (i to još u po' ispitnih rokova),ali i na tome što prati moj blog. :)
Želim joj mnogo uspjeha u školovanju,da što prije postane mlada pravnica.
Veliki podrav za nju,ali i za vas dragi moji čitaoci. :)

Do čitanja...
Bisou,bisou...
Vaša D.





Broj komentara: 6:

  1. Aww kako prelijepa Dzenana =D
    i bas mi se svidjaju ovi tvoji postovi =D
    zanimljivi su =D
    svaka cast =D
    <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Dženana bi mogla pokrenuti vlastiti blog.. Jako je slatka, i sviđa mi se njezin stil. Onaj outfit u traper jakni i zelenoj haljinici/suknjici je božanstven!

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidi se da Dzenana ima stila. Svidjaju mi se kombinacije i kako razmislja.

    OdgovoriIzbriši
  4. Plave oci, plava kosa aaaaaaaaaaaah
    ovako ja zamisljam andjele.. :$ :$

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...