10. 01. 2013.

"To Do List" 2013

Inače nisam od onih ljudi koji vjeruju u nove početke koji kreću s 01.januarom. Nova godina je za mene,oduvijek,najdraži praznik,nakon kojeg se sve nastavlja gdje je stalo 31.decembra.  Ove godine sam napravila izuzetak i napravila listu želja za 2013.godinu... Ne znam zašto,ali imam osjećaj da će biti drugačija od svih dosadašnjih godina..(ipak je 13 moj sretan broj:)). 
Prošle su sve praznične euforije,mene je popustila i postpraznična depresija...Sve se vratilo u normalu,u potpunosti. Pravo je vrijeme za čvrsto hvatanje uzda naših života i za kretanje u nove pobjede. Pravo je vrijeme i za dijeljenje mojih želja i planova za 2013.godinu s vama...


 2013. će biti godina sticanja nematerijalnih iskustava. Želim naučiti kuhati,ali u pravom smislu te riječi. Znam da se kuhati uči do kraja života,a ja ću ove godine naučiti bar osnove. Poseban akcenat stavljam na "kako napraviti pitu" :).
Do kraja godine planiram neko putovanje. Nisam još odlučila kada i gdje,ali kad skupin novce,biće lako odlučiti kuda. Putovanje sam stavila u odjeljak sa željama,a ne s planovima jer ne znam hoće li uspjeti. :S...
Učenje talijanskog i usavršavanje engleskog jezika,definitivno,spada u planove za 2013. Strani jezici su nešto što mi užasno fali i što me sputava,tako da ove godine to mijenjam.


 Na red su došle i promjene navika. To će biti malo teže,ali daću sve od sebe. Raniji odlazak na spavanje (a ne vještičarenje do gluhe dobi,kao što je bilo u 2012.:)), više čitanja knjiga, ponovno upisivanje na Zumbu (da bar nisam ni prekidala:S) i definitivno najvažnije,više štrebanjaaaaa,su prioriteti za ovu godinu.Kako moja mama kaže,ne može se postati doktor na Facebook-u i na Bloggeru.


Više posvećenosti blogu je neophodno,jer zaista ne posvećujem dovoljno vremena ni truda svom FTWD i to ću da promijenim. Biće potrebno dobro se organizovati da sve stignem,ali imam jaku volju i nadam se da ću uspjeti u svojim naumima.
Još jedno malo "bogatstvo",koje osjećam da mi nedostaje,jesu neodgledani kultni filmovi i serije. Na prvom mjestu su Doručak kod Tiffany-ja,Uvod u anatomiju i Dr.House,a ostatak liste neka se sam kreira tokom ovih preostalih,nešto više od,350 dana u 2013.


Ove dvije "stvarčice" su već duži period na wish listi,ali nikako da budu i u mom vlasništvu. Bože moj, kriza,
recesija itd. :) Ako se i ove godine ne dosele k meni,neću biti mnogo tužna,ali ću,u suprotnom,biti jaaaako sretna.

Znam da ćete sad pomisliti da sam preambicijozna ili,što bi naš narod rek'o,prokleta,ali to sam ja. Kad imam želje one su velike. Ipak sam ja lavica (po horoskopu:)).

Šta ste si vi zadali kao zadaću u 2013.? Šta želite u predstojećih 350 i kusur dana??

Do čitanja...
Bisou,bisou... 
Vaša D.

Broj komentara: 14:

  1. svidjaju mi se tvoje zelje ;) ove koje ovise o tvojoj cvrstoj volji sigurna sam da ce ti uspjeti, a ove koje vise ovise o finansijskim okolnostima od srca ti zelim da ti se ispune ili ti ih neko ispuni, sto da ne ;)

    <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Ambiciozno, i zelim ti da ostvaris ciljeve i zelje, xoxo

    OdgovoriIzbriši
  3. Sve mi poznate ove odluke :) Jezici, putovanja, promjena navika...sve je to odlicno! Sto se tice materijalinih stvari, ja zelim aparat :) I nadam se da ces da ispunis sve sto zelis :)

    OdgovoriIzbriši
  4. fine zelje, puno srece i volje i nadam se da ces sve ostvariti , ne nadam, vec sam sigurna! =D

    OdgovoriIzbriši
  5. Divne zelje. Jezici su divna stvar, ako ti mogu pomoci nekako, slobodno mi se obrati za italijanski.. I da, ne samo Dorucak kod Tiffany, nego obavezno sve filmove sa Audrey - neces se pokajati !

    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je cilj da aBd sa lakoćom upišem četvrtu godinu ! To je cilj, sve ostalo su želje :D
    Novi fotoaparat ... ustvari, ne baš novi s obzirom da sad nemam nikakav, koristim Galaxy S2 a ne bi se ljutila da neko izgubi Canon 450D i da otputujem u London na proljeće i dobijem stipendiju za koju sam aplicirala pa se fatim tog New Yorka ... plakala bi 3 mjeseca od sreće kad bi otišla :D

    Nego,d ođi da ti pokažem kako se pita pravi :D i to razvija, prava domaća !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam mislila da sam ja ambicijozna...:D... zelim ti da places 3 mjeseca od srece..:)..

      Izbriši
  7. Lijepo je imati takve želje,i onda na kraju godine pogledati i vidjeti što smo sve uradili,nekih stvari ne budemo ni svjesni...


    http://tonyandstyle.blogspot.com/?spref=fb

    OdgovoriIzbriši
  8. hvala svima na lijepim rijecima...:***

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja odavno ne pravim spiskove, nekako mi godina donese i više nego što želim :)
    Ali Uvod u anatomiju definitivno treba pogledati, ja baš idem sada novu epizodu da pogledam :D

    http://red-flair.blogspot.com/

    :*

    OdgovoriIzbriši
  10. Raniji odlazak na spavanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Zadnjih pola godina lezem u 06h ujutru! Bas sam za psihijatriju spremna..
    Ovih dana probam to popraviti, koja muka!
    Pluss treba na zumbu i ja opet krenuti, uciti vise, jet zdravije (...) itd..
    Ljubb teeee

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...