15. 01. 2013.

Face Care routine

Željela sam s vama podijeliti svoju dnevnu rutinu,kada je u pitanju njega lica. Svi ćete se složiti samnom da je njega kože,posebno kože lice jaaako bitna. 
Koža je posrednik ljepote,koja kreće iznutra i ispoljava se na površini.
Prve trenutke,na početku dana, i one poslednje,pred spavanje,ja poklanjam njezi kože svog lica.

Jutarnja rutina počinje odobilnim umivanjem toplom vodom,prije svega. 
Zatim koristim Dove Cream Oil sapun....



...koji sadrži  ¼ hidratantne kreme i blage supstance za negu i čišćenje kože. Njegovi sastojici čine kožu mekom i svilenkastom,obezbjeđujući  koži potreban nivo hidratacije. 
 
Nakon temeljnog čišćenja lica od sebuma i nečistoća,koje su se nakupile tokom noći,na lice nanosim Olay Beauty fluid.
 
Njega sam kupila prije par dana,pa vam ne mogu puno reći o istom. U ovih par dana se pokazao kao sasvim dobar,još mu nemam zamjerki.
Kožu lijepo zagladi,ostaje svilenkasta. Osigurava dnevnu dozu hidratacije i ishrane za kožu. Fluid se brzo upija,što ga čini idealnom podlogom za šminku.
 
Budući da je moja koža mješovitog tipa (obrazi i periferni dijelovi lica su mi normalnan tip,a T zona je masna),ujutru i naveče koristim različite proizvode i tako održavam ravnotežu. 

Šminku skidam pomoću Violeta Baby maramica,s kamilicom i dodatkom kreme. 

Za sada mi odgovaraju. Mekane su,lijepo mirišu,ne nadražuju osjetljivo područje oko očiju.
Ali sa svih strana čujem da je greška skidanje šminke vlažnim maramicama. :S... pa sam razmišljala o kupovini Baleinog tonika za skidanje šminke,pa me zanimaju utisci; da li je neko probao?

Nakon skidanja šminke,lice perem prirodnim sapunom za lice od Dr.Pashe. Odlučila sam se za onaj s makom i cimetom i mogu vam reći da nisam pogriješila. 
"Dr.Pasha sapun s makom i cimetom poboljšava cirkulaciju i uklanja mrtve stanice" - kažu oni koji zaradjuju na prodaji ovog savršenog sapuna. A ja kažem da je uspio mom licu uraditi ono što niti jedan gel i pjena za čišćenje lica nisu. Koža je mekana,uspostavlja balans izmedju normalnih i masnih područja mog lica,ne ostavlja crvenilo.
Jedva čekam da potrošim ovaj,da isprobam neki drugi. Kažu da su sve vrste podjednako dobre.
Da ne zaboravim, redovnom upotrebom,ovaj sapunčić uklanja i celulit.:)

Posle Dr.Pasha sapuna lice ostaje,zbilja zategnuto,pa je koži lica potrebna dobra krema. Možda zvuči kao totalna pogreška,ali posle "isušivanja",koje dobijem korištenjem sapuna,na lice nanosim Becutan dječiju kremu,koja je prilično masna.

Krema je namijenjena nježnoj dječijoj koži,ali ni odraslima nije strano korištenje iste. Ona mom licu daje svu potrebnu njegu tokom noći. Ujutru je koža poput bebine :).
 
To bi bila dnevna rutina,ono što ponavljam svaki dan. Osim toga,postoje dva pilinga,koja povremeno koristim. Jedan je "kupovni",a drugi je proizvog iz kuhinje i jako je jednostavan.
 
 

Balea Peeling cream je blagi piling za normalnu i masnu kožu. Pogodan je za korištenje 2-3 puta sedmično. Ja ga imam dosta kratko,pa ne mogu mnogo reći,osim da ostavlja relativno čisto lice; očišćeno od ljuspica i mrtvih ćelija.

Piling "iz kuhinje" jeste šećer. Napravim gustu smjesu od šećera i vode.Laganim pokretima nanesem na lice,jer je jako grub. Skida sve sa lica,osim kože :D i ostavlja jako glatko i mekano lice. Koristim ga jako rijetko,otprilike svake 2-3 sedmice ili prije nekih bitnih dogadjaja,kada on pripremi lice za lagano nanošenje pudera i za blistav izgled.

Nadam se da ste pročitali nešto korisno u mom postu i da sam bar nekome pomogla da se odluči koji proizvod za njegu lica da kupi i proba.
Da li ste vi koristili neki od ovih proizvoda,kakvi su vaši utisci?

Do čitanja,
Bisou,bisou...
Vaša D.






Broj komentara: 10:

  1. Kad bi bar moja koža bila kao tvoja pa imaš tako jednostavnu rutinu :D ja mogu knjigu napisati o njezi kože i mješovitoj, problematičnoj koži -_- inače, ako nemaš problema sa licem slobodno ti nastavi sa maramicama, radi sve što tvojoj koži odgovara i nećeš pogriješiti ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja se navečer umijem sapunom, ali hladnom vodom, jer sam u par navrata čitala da za lice treba izbjegavati toplu vodu, pa čak i kod tuširanja, a ujutro se samo umijem, i nakremam lice dječijom kremom, našla sam sebi jednu ( ne znam sad kako se zove) više mi paše nego becutan.Dok za skidanje šminke koristim nekad maslinovo nekad kantarionovo ulje, to mi je mama savjetovala, jer super skine šminku, i ne lomi trepavice.
    A uvijek u Sarajevu zaboravim kupiti neki sapun dr. Pasha... I čula sam da su jako dobri sapuni od kozijeg mlijeka, ne znam ko ih proizvodi.
    I moram potražiti ovaj piling.
    Hvala ti na savjetima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam cula za te sapune od kozijeg mlijeka,ali nikad jos nisam naisla na njih...:S..
      Nema na cemu...:*

      Izbriši
  3. Volim ovakve postove. Ja nista od ovog ne koristim, a koristim mnogo drugih preparata. Prije neki dan sam dobila i alergiju od kreme za lice :(.

    A to skidanje vlaznim maramicama, hm pa ako ih koristis, samo prvo toplom vodom skini sminku sa ociju, ostatak skini maramicom, a onda cijelo lice operi sapunom ili ako koristis neki gel za ciscenje.

    :-*

    OdgovoriIzbriši
  4. Interesantan mi je tvoj "piling iz kuhinje", probam ;)
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  5. Od ovog tvog i ja koristim maramice za skidanje sminke, i meni super odgovaraju,samo sto same po sebi nisu dovoljne. One mi sluze da skinu vecinu, ali poslije njih koristim Clean and Clear tecnost za umivanje lica, pa onda Nivea tonik. Takodje koristim Becutan kremu, najbolja je :) Sto se tice kucnog pilinga- ja koristim masllinovo ulje i secer :) Predivnooooo! Secer kako je grub skida mrtvu kozu, a maslinovo ulje njeguje i ostavlja ga jako mekanim. Taj piling koristim i za tijelo, a za stopala znam mjesati maslinovo ulje i so :)

    OdgovoriIzbriši
  6. moracu probati šećer pomiješati s maslinovim uljem...:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam susta suprotnost vecini i mnogi bi rekli extrem :-)
    NA sebe ne stavljam nista sto ne bih stavila U sebe ;-) Koza je nas najveci organ i najlakse absorbuje sve sto na nju stavimo. Znaci kod mene nema nikakvih krema u "pakovanju" koje sadrze kojekakve stvari koje ne znam ni da procitam :-)) Koristim iskljucivo kokosovo ili bademovo ulje, shea butter, pcelinji vosak.. i to bi bilo to sto se koze tice.
    Veliki pozdrav od mene "prirodne" :-D

    www.amadeusonthecatwalk.com

    OdgovoriIzbriši
  8. POla ovih proizvoda nisam koristila ali poslije ovog posta sigurno hoću. Posebno se radujem ovom Dr.Pasha sapunu jer sam puno riječi hvale čula o njima. Ovaj mi se posebno sviđa zbog tog cimeta koji obožavam :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...