19. 09. 2012.

TOP trendovi za jesen 2012 - Trend No.4


 TARTAN ili KARIRANI UZORAK je dio škotske tradicije. O njegovoj efektnosti i neprolaznosti dovoljno govori modna kuća Burberry,koja je svoj brend izgradila upravo na ovom uzorku.
Kao i mnogi drugi uzorci i boje,ni karirani dezen nije ograničen na neki odredjeni komad garderobe. Poželjan je na kaputima,jaknama,torbama,šalovima.suknjama,hlačama,,ali poseban šarm ima na postavi kaputa.
Ne miješa se sa drugim uzorcima i mnogo boja. Preporučuje se kombinovanje tartan uzorka sam jednobojnim komadima,ne tako jednostavne forme. Oni hrabri,neka se obuku u tartan od glave do pete.
Najpopularnija kombinacija boja na kariranom dezenu,ove sezone,jeste crveno-crna,mada nemojte izbjegavati ni kombinaciju crvene i zelene,sive i bijele,crvene i plave,te crvene i smedje. Alexande Wang predlaže kombinaciju jarkih boja u kariranom uzorku,kako se ne bi potpuno zaboravilo ljeto koje je bilo obilježeno jarkim bojama.







Nikada nisam bila pretjerani fan kariranog uzorka,ali se uvijek znao vješto ušunjati u moj ormar. Valjda je to takav dezen,koji se jednostavno nosi,voljeli ga ili ne voljeli. Prvi dan u osnovnoj školi,nosila sam kariranu suknju i mali ruksak,a kroz osnovnu školu sam nosila postavljene,karirane košulje zimi. Posle toga je došlo zatišje po pitanju ovog uzorka... Prije dvije godine sam kupila neobičnu kariranu košulju na buvljaku. Nosila sam je u ovom outfitu...


Ove godine ću nositi i karirani Bow prsten,a razmišljam i o pravljenju kariranog broša,o tom po tom..:).


Crvene polučizmice,sa kariranim detaljem,mislim da više neću moći nositi,jer se peta rasklimala. Jedino ako obućar učini neko čudo...:)



Do čitanja...
Bisou,bisou...
Vaša D.





2 komentara:

  1. Aaa, kad se samo sjetim ovog uzorka - nekad u trecem/cetvrtom osnovne su bile must have one male, slatke skotske suknjice sa bas tipicnim, ovim uzorkom.
    I ja sam nosila jednu, tacno sam bila ponosna na nju.
    Sada vec ne vjerujem da bih ju obukla, vise sam za neku suptilniju varijantu :)

    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  2. ja sam imala jedne karirane hlace, nikome se nisu svidjale, ali ja sam ih voljela, nezz sad gdje su, meni je lijepo =D

    preslatka si na toj slici =D

    <3

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...