16. 02. 2012.

REPORT: U zemlji krvi i meda - Red Carpet

Dan zaljubljenih je u Sarajevu imao posebno značenje. Najzad je održana prva projekcija Andjinog režiserskog prvenca,koji je i prije svjetske premijere podigao veliku prašinu. O političkim raspravama koje se vežu za ovaj film,ja ne želim..Osvrnuću se na modnu podlogu sarajevske premijere i moram vam reći da sam razočarana. Što se tiče filmske ekipe,kapa dole,ali ovi,nazovimo ih,celebrity-i ili jet-set,kako hoće...NEMAM RIJEČI! Ne znam kako obučeni idu obaviti neke dnevne obaveze,popiti piće s prijateljima i sl.,kad su na jednoj ovako navikanoj i, u jednu ruku,veoma bitnoj za BiH,premijeri filma došli ovako "s brdo,s dola" obučeni. Krenuću ss najvećim razočarenjima.


UŽAS!!! Da su to neki skorojevići,koji ne znaju šta je javni život,mogla bih im i progledati kroz prste,ali oskarovac(?) i pjevač koji je tolike godine na sceni(?)....Bez riječi sam...Zar je jedan crveni tepih zaslužio duks i bijeli T-shirt??


Una Mešić,PR RSG Radia,izgleda kao da je primila hitan poziv za izaći iz kuće,dok je u udobnosti svog doma grickala kokice i gledala film...Strašno neukusno,a o (ne)prilagodjenosti situaciji da ne pričamo...


"Dragi Milane Pavloviću,nadam se da su u obližnjoj samopozluzi imali baš tvoju omiljenu čokoladu"...Ovaj outfit nije ni za kakvu drugu priliku....Komšić mi je neobično drag,pa ga neću puno ružiti...:)...Iskreno,nemam ni mnogo razloga,osim što se na ovakvom mjestu slikao s Pavlovićem,koji je u bezveznom izdanju...:)


Kravatiranoj gospodi i mladom gospodinu s leptir mašnom se izvinjavam,jer ne znam ko su,ali im moram priznati da su pogodili kombinacije,za razliku od SDP-ovca. Osim što ne zna kako se "propisno" vodi država,ne zna ni da je za jednu svečanu priliku,bijela maica ispod košulje,potpuno suvišan detalj...bolje bi se uklopila kravata,ili,moš' mislit,leptir mašna! U ovom slučaju ne važi ona "S kim si,takav si" :)


 Stariji gospodin,čista desetka!
Isto važi i za glumčev spoljašnji oklop...sudeći prema vanjskom dijelu stylinga,rekla bih da je i sako,košulja ili oboje,ispod kaputa,savim ok.


Ovaj par je doslovno odredio svoju ružičastu i svoju tamnu(sivu) polovinu. Dino Radja je sasvim ok obučen,ali nikako za crveni tepih,mada mi je u svemu tome,nekako,previše nijansi sive boje.
Za damu,sve pohvale....Elegantno i profinjeno...Napokon žena koja zna da RC ne trpi ženske čizme,a ponajmanje RAVNE!?


Kod Sijamija je obrnuta situacija. Ermin je zablistao... Ali njegova bolja polovina se mogla više potruditi. Izgleda kao neka gospodja u pedesetima,koju je već ulovila osteoporoza,pa ne može,recimo,na visoke štikle.


Dama i gospoda koji su skoro ispunili zahtjeve RC-a...Dojam kvari damina torbica,koja je svakako trebala ostati u ruci,a ne biti ovako prebačena...Skoro da sam našla fotku neke ekipice,za koju mogu reći,da se vidi gdje su krenuli.


Na redu su i zvijezde večeri....


Voditelji su najmanje zvijezde od zvijezda večeri,a potrudili su se da u takvom svjetlu predstave i svoje outfite. Za pohvalu je to što su na njima modeli domaćih dizajnera,ali mogli su to oni i bolje. Voditelju nikako ne mogu oprostiti predugačke hlače,a voditeljici nikako ne mogu oprostiti ništa....od frizure do cipela. Izgleda mi previše babski,bez imalo glamura i ičega pozitivnog. I totalno su neuskladjeni,bez obzira na colorit.


Zvijezde su sijale u pravom svjetlu. Muški dio ekipe me posebno iznenadio. Baš su mi stylish. Djevojke su divne,s odličnom dozom glamura. Nijedna priča ne bi bila priča,bez svog "ali". Ovdje to "ali" je Jasna Ornela Bery.... Razumijem da ne može izgledati kao mlade glumice,ali se bar mogla potruditi,a ne obući prvu haljinu iz ormara i žmireći odabrati cipele. A njen frizer je slavio Dan zaljubljenih,nije radio.Očito je.


I drugi dio ekipe...Ništa manje bitan,čak što više. Svih petoro blistaju. Doslovno. Posebne simpatije i pozitivne komentare,i publike i novinara,je pokupila Zana Marijanović,pa ni ja neću biti izuzetak. Oduševila me je izborom haljine. Postigla je iskombinirati trendove,eleganciju i imena domaće modne industrije. Svaka čast!


Očitala lekciju! To je sve što mogu reći. Ne mogu reći ni da nisam očekivala ovako nešto od Andje.:)...Moram pohvaliti njen izbor prstenja,sa domaćim,bh potpisom.:)...Po ko zna koji put,BRAVO ANDJO!

Iz ovih fotki i ostalih koje sam vidjela na www.ekskluziva.ba sam uspjela zaključiti da bosanskohercegovačka društvena "krema",nije ni šiptarski šlag kad je u pitanju moda. Čast malobrojnim izuzetcima,naravno. Ne možeš vjerovati da pripadnici te društvene klase ne znaju da se na RC-u ne nosi bijela maica ispod košulje,čizme,a još manje duksevi i slična ležerna garderoba. RC ima nepisana pravila koja se svuda u svijetu poštuju,osim kod nas. Ništa zato,ovo je ipak BiH.

Bod plus,pored velikog dvoumljenja izmedju Andje i Zane Marijanović,dodjeljujem Zani. Ovo je ipak njenih pet minuta slave(a nadam se i duže),pa da ih upotpunim jednom ogromnom pohvalom.
A gdje je plus,tu je i minus. Moj minus ide Danisu Tanoviću,bez razmišljanja. Mada mu je ozbiljna konkurencija Una Mešić. Ali ona je samo običan PR radio stanice,a on je ipak jedan oskarovac.
Zeleni džemper na ovom RC-u mu ne mogu oprostiti,baš kao ni neurednu kosu i bradu. Trebao bi se ugledati na Pitta..:)...Nadam se da mu je ovo bio samo loš trenutak i da će on to popraviti.

U petak me očekuje put u Sarajevo na jedan,relativno veliki,dogadjaj. Riječ je o Finalu show-a ZVIJEZDA MOŽEŠ BITI TI,Hayat TV-a. Očekuje me,vjerujem,dobra zabava,a kad se vratim doma,vas očekuje jos jedan REPORT o zvijezdama i zvjezdicama tog dogadjaja. Do tada,veliki pozdrav vam šaljem,gdje god bili... Vaša D.

Broj komentara: 5:

  1. U potpunosti se slažemo oko svih.. Interesantno kako muškarci lako pogode kombinacije a žene bezuspješno plivaju u moru odjeće i opet ovakav rezultat... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. koji dobar post! slažem se za žanu i andđu i za sve ostale komentare :D ja se nudim da im budem stilist! haha ;)

    seed-of-joy.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Hej! Upravo sam našla tvoj blog i jako mi se sviđa. Slažem se s tobom da čizmice ne dolaze nikako na red carpet niti ravno! Ako želiš posjeti moj blog i možemo se i pratiti! :*

    myfashionnook.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo ti je fantastičan post i moram reći da se slažem sa svakom konstatacijom, baš si ovo lijepo napisala!

    OdgovoriIzbriši
  5. E k'o da je njima do RC-a (misleći na "našu elitu", samo da završe veče. Nit' oni broje koji im je to RC po redu, nit' je to njima uopće bitno, imaju oni svoje "poslovne" večere s drugim državnicima u najvećem projektu do sada na ovim prostorima, a ta je - kako zajebati narod i održati to stanje, am, pa evo sve od rata pa na ovamo. Mislim da im je to postala rutina. Nažalost, rutina u kojoj nisu naučili napamet žmireći skockati se za jednu ovakvu priliku. Nekad mi se čini da ništa drugo ne rade, osim što hodaju po prijamima, večerama, i crvenim tepisima. A vrlo često, kad ukradem pogled oku, shvatim da bi se bolje ja obukla a jednom u životu sam prisustvovala ovakvom događaju, ili možda, neko s ulice. Mada, kad nešto bolje pogledam, oni i jesu s ulice. Glumce - ne bih komentirala. Tebi - na postu i uređivanju blogg-a, svaka čast! Bravo. Odlično oko za detalje.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...