15. 11. 2011.

Designer Time: Barbara Kos

Upravo pregledah fotke s Nivea BH Fashion Weeka koji je prije par dana završen. Uopšte nisam oduševljena,čak suprotno. Dva provjerena imena HAAD i Svetlana Vuković Ceca su opravdali očekivanja,te donekle i Istok Bratić,a ostalo je sve ili već vidjeno ili,blago rečeno,bezveze. Posebnu pažnju su mi privukle fotke s dvuge večeri FW-a,kada su se predstavili mladi,neafitmirani dizajneri,i to one fotke s revije mlade banjalučanke Barbare Kos. Za tu djevojku sam čula i ranije. Tada me oduševila njena pojava. O njenom radu znam jako malo,ali sudeći po ovoj reviji,moglo bi se za nju tek čuti.


Tu je kratki video o Barbarinom radu,počecima i planovima.








Fotografije sa  27. sarajevskog FW-a preuzete su sa  Modamo.info , prvog bh modnog portala. Tamo možete pogledati članke i fotke i sa ostalih revija,sa sve tri večeri FW-a.
Do sledećeg posta,imate cmokotres!Vaša D.

Broj komentara: 10:

  1. moram reci da mi izgleda ovo sve jako jednostavno i sve videno..nadam se da ce se jos pokazati u pravom svijetlu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne mogu a da ne kazem da nam je modna scena kriticna totalno,ne kazem da nema modnih kreatora i talentovanih ljudi,bas superotno ali jednostavno i to malo kreativnosti i individualnosti prelazi u komercijalu,i sutaju se vec vidjene stvari jer su vec isprobane i sigurne,zaista mi je zao mladih umjetika,nemaju uopste nemaju podrsku,uzas!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sara: znam da je sve jednostavno,ali ima neki svoj pecat...zato mi je posebna

    Nataša: zaista je tuzno sve to sto se dogadja oko nas...:(

    Darija: Hvala :*

    OdgovoriIzbriši
  4. ma ovi naši fashion week-ovi su prejadni, ispod svakog nivoa.. revije su mi da umreš od dosade.. ali ovo ti je genijalan post, nisam dosad vidjela da iko piše o ovome, a meni je bolje da se suzdržim od komentarisanja većine domaćih dizajnera .. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Dosta jednostavno, lepa mi je crna haljina druga po redu!

    OdgovoriIzbriši
  6. ja mislim da sam ovo komentarisala ili sam nešto pobrkala? :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Super mi je ova crvena haljinica.
    I sviđa mi se tvoj blog ♡

    OdgovoriIzbriši
  8. vidim da vecina dijeli moje misljenje da je nasa modna scena na dnu...nazalost..:(

    i hvala djevojke na lijepim rijecima...:*

    OdgovoriIzbriši
  9. Takva nam je država, glupo je žaliti se na dizajnere. Barbara takođe kroji po narudžbama, vrši klasične usluge krojača, dizajnira modne dodatke. I sve to u rodnom gradu, Kozarskoj Dubici (inače, odakle sam ja).
    Sviđa mi se njen rad, naravno, i želim da naglasim da u njenom slučaju nedostatak novca nije prouzrokovao nedostatak originalnosti. Na istom Fashion Week-u, čini mi se, 2010.godine predstavila je haljine koje je napravila od nošenih džinsica. Zar je moguće biti originalniji, čak i da nismo u ovakvim uslovima?

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...